Norgesranking

 

Ranking 2021

Det deles ut rankingpoeng til spillere og klubber i turneringer med rankingstatus og alle klasser i Norgesmesterskapet utenom Presisjonsskyting.

Se poengsystem: (KLIKK HER)

I tillegg til de beste plasseringene i rankingturneringer deles det ut rankingpoeng i B-sluttspill.

Rankingpoeng gis til spillere som plasserer seg på terminfestede nasjonale turneringer som i terminlisten er oppført som rankingstevner. Sammen med NM har dette vært det som år etter år har blitt rangert høyest blant spillerne.

Ranking 2021: Oppdatert pr. 07.09.2021

I turneringer med annet oppsett, skal det alltid deles ut rankingpoeng til like mange som i tilsvarende turneringer med gruppe- og sluttspill. Resultatlister fra sluttspill skal oversendes, jfr. krav til rankingturnering.

Årets vinner av spillerrankingen vil motta en vandrepokal, samt en miniatyrpokal. Vandrepokalen vinnes til odel og eie etter tre napp. Ved likt antall poeng kåres vinneren etter følgende kriterier, beregningen fortsetter til man oppnår en forskjell:

  • flest oppnådde poeng i turneringer med over 45 lag, og evt.
  • flest oppnådde poeng i turneringer med over 35 lag, og evt.
  • flest oppnådde poeng i turneringer med over 25 lag, og evt.
  • flest oppnådde poeng i turneringer med over 15 lag, og evt.
  • flest poeng oppnådd i NM totalt, og evt.
  • flest antall seire totalt sett, og evt.
  • flest antall 2. plasser totalt sett

De seks spillerne øverst på tabellen innvilges reisestøtte ut i fra plassering:

1. plass: kr. 4.000

2. plass: kr. 3.000

3. plass: kr. 2.500

4. plass: kr. 2.000

5. plass: kr. 2.000

6. plass: kr. 1.500

De tre beste kvinnelige spillerne på spillerrankingen er garantert premiering med minimum kr. 1.000.  En økning av dette beløpet fremgår av oversikten over, dersom en eller flere er blant Topp 6.

Reisestøtte gis i forbindelse med turneringer både i inn- og utland i løpet av de tre påfølgende år. De berettigede spillerne er selv ansvarlige for å levere reiseregninger, ta kontakt med vår idrettskonsulent.

Årets vinner av klubbrankingen premieres med kr. 5.000. Styret i vinnerklubben skal bruke premien til drift av klubben, herunder arrangement og/eller annet som kommer klubbens medlemmer til gode.