Ranking

Ranking 2018

Vi gratulerer

Årets rankingvinner, spiller: Charlotte Jayer, Groruddalen Petanque Klubb

Årets rankingvinner, klubb: Groruddalen Petanque Klubb

Les egen (artikkel).

 

I tillegg til ranking i alle klasser i NM, unntatt presisjonsskyting, er det enda en stor nyhet i 2018. Etter at styret arrangerte møte med klubbene der turneringer og turneringsdeltakelse var hovedtema, kom det ønske fra flere om at alle som melder seg på en turnering  spille B-sluttspill. Det var også ønske om rankingpoeng i B-sluttspill, og det innføres nå fra 2018-sesongen.

Nytt poengsystem: (KLIKK HER)

Årets petanquespiller vil motta en vandrepokal, samt en miniatyrpokal. Vandrepokalen vinnes til odel og eie etter tre napp. Ved likt antall poeng kåres vinneren etter følgende kriterier, beregningen fortsetter til man oppnår en forskjell mellom «kandidatene»:

  • flest oppnådde poeng i turneringer med over 45 lag, og evt.
  • flest oppnådde poeng i turneringer med over 35 lag, og evt.
  • flest oppnådde poeng i turneringer med over 25 lag, og evt.
  • flest oppnådde poeng i turneringer med over 15 lag, og evt.
  • flest poeng oppnådd i NM totalt, og evt.
  • flest antall seire totalt sett, og evt.
  • flest antall 2. plasser totalt sett

De seks spillerne øverst på tabellen vil bli innvilget reisestøtte for inntil kr. 2.000 kroner fra seksjonen. Også de tre beste damespillerne vil premieres med reisestøtte pålydende kr. 1.000 pr. spiller, så fremt en eller flere av disse ikke er blant topp 6. Spillerne kan ta ut denne «premien» i løpet av de tre påfølgende år. Såfremt ikke premien er benyttet i denne perioden går den tilbake til seksjonen. Premien kan benyttes som reisestøtte til turneringer i både inn- og utland.

Det blir tradisjonen tro også i 2018 en egen klubbranking. Det er satt opp premie pålydende kr. 5.000 til beste klubb. Styret i vinnerklubben skal bruke premien til drift av klubben, herunder arrangement og/eller annet som kommer klubbens medlemmer til gode.