Norgesmesterskapet

Se også egen fane.

Det ble i 2021  gjennomført 10 NM-øvelser, noe som medfører at hele 76 medaljer ble delt ut i løpet av det ordinære NM på Bildøy og NM-helgen i Holmestrand. 

Norgesmesterskapet i Petanque ble i 2021 arrangert for 36. gang. NM har vært arrangert under flere konsepter og øvelser har kommet til på programmet. I 2019 ble vi nok en gang presentert for en ny øvelse, denne gang med innføringen av Trippel Mix, og for første gang deltok vi i NM-Veka. I 2020 ble kun tre øvelser gjennomført: NM Dobbel Åpen, NM Trippel Åpen og NM Trippel Mix, sistnevnte øvelse separat som eget NM. I 2021 ble NM arrangert i løpet av to helger, men i samtlige øvelser utenom Junior Dobbel.

 

NM Adelskalender 1985-2021: Spillere

Det var hele 11 nye navn på adelskalender etter årets NM. Så mange som 353 ulike spillere har gjennom NM-historien fått en eller flere medaljer.

Benny Bel Lafkih styrket i 2021 sin posisjon på toppen av adelskalenderen. Han har oppnådd en magisk grense ved å være den første med (over) 50 medaljer!

Det var noen endringer blant de 10 beste, der Marius Breimo klatret opp til 6. plass og Robert Pettersen til 7. plass. Av store hopp i adelskalender nevner vi først Ranu Homniam som klatret fra 32. plass opp til 13. plass, og Odd-Reidar Gulbrandsen klatret fra 36. plass til 19. plass. Vi legger også merke til Max Carlström som kommer fra 60. plass opp til 43. plass. Dette er bare noen få av mange store endringer!

Se hele adelskalender for spillere.

 

NM Adelskalender 1985-2021: Klubber

Det ble troneskifte i adelskalenderen for klubber. Groruddalen Petanque Klubb troner nå på toppen som beste klubb. Vi legger også merke til at Holmestrand Petanqueklubb klatrer på denne eksklusive adelskalender.

Sandefjord Turn & Idrettsforening tok sin første medalje og det er med dette 28 unike klubber som har tatt medaljer gjennom historien.

Se hele adelskalender for klubber.

 

Tabeller og tekst: Steinar Andersen