Norgesmesterskapet

Se også egen fane: NM 2020

 

NM Adelskalender 1985-2019: Spillere

Norgesmesterskapet i Petanque ble i 2019 arrangert på det 34. året. NM har vært arrangert under flere konsepter og øvelser har kommet til på programmet. I 2019 ble vi nok en gang presentert for en ny øvelse, denne gang med innføringen av Trippel Mix. Dette medførte at i år NM skulle 64 medaljer fordeles på 10 øvelser.

15 nye spillere  tok sine første NM-medaljer i 2019. Dette har ført til at vi nå er oppe i 339 unike spillere som gjennom historien er medaljevinnere. På toppen troner Benny Bel-Lafkih som med medaljer fra året er kommet opp i den utrolige samlingen med 20 gull, 10 sølv og 13 bronse.

Mange hadde et godt gjennomført mesterskap i 2019 og klatret dermed på adelskalenderen. Vi fremhever her noen få:

Den første vi legger merke til er Gabriel Gjengstø Bel-Lafkih som hoppet opp fra 51. plass til 18. plass. Den neste vi trekker frem er Max Carlstrøm. Han hadde et sprang fra 91. plass til 59. plass. Toini Hoel hadde også et godt mesterskap og hoppet opp fra 153. plass til 86. plass. Til slutt trekker vi frem Atle Andersen som hoppet fra en 161. plassering til plass nr. 94.

Foruten dette er det mange små og store endringer, for de interesserte se i adelskalenderen: (NM ADELSKALENDER SPILLERE)

 

NM Adelskalender 1985-2019: Klubber

Oslo Petanque Club (OPC) er fortsatt på topp av adelskalenderen for beste klubb i NM-historien, hakket foran Økern Petanque Clubb (ØPC).

I det tempo Groruddalen Petanque Klubb (GPK) tar medaljer er det ikke mange årene før de tar igjen klubbene som ligger over. Under årets NM tok GPK hele 4 gull, 2 sølv og 4 bronsemedaljer.

Det var mange klubber som tok medaljer i mesterskapet i år, og vi legger spesielt merke til at Bergen Petanqueklubb tok sitt første gull og med det hoppet flere plasser på denne adelskalenderen. Videre legger vi merke til at Boule Frederik II er inne blant topp 10 og at Stord Petanqueklubb fortsetter å klatre år etter år  på adelskalenderen.

Gledelig er det også at en ny klubb tok sin første medalje. Saltdal Petanqueklubb tok en bronse med Berit Ramsvik i damesingel. Med dette har 27 klubber tatt medaljer gjennom norsk petanques historie.

Se hvilke i (NM ADELSKALENDER KLUBBER)