Årskavalkade 2015

Her er noe av det vi husker aller best fra sesongen 2015. Hva husker du best...? Vi ser frem mot å skape nye minner i 2016. Godt nytt år!

 

Årets arrangement
Dere konkurrenter får ha oss unnskylte. Ingen kan slå Stord Petanqueklubbs enestående helg i mai. Petanque.nos reporter var fra seg av begeistring og proklamerte «gjestfriheten stod i førersetet», «gjennomført til fingerspissene», «særegne pokaler», «musikk over høytaleranlegget, centrecourt, egen speaker, (…) filming, innleid dommer». Til og med minibuss og privatsjåfør for langveisfarende var ordnet. Blant annet, får man vel si, for her var virkelig alle detaljer på plass. De av dere som velger å ikke dra til Stord under 2016-turneringen, kan allerede nå angre bittert.

Årets comeback-kid 
Han har alltid vært der, helt siden begynnelsen, men det var likevel lenge siden sist: Under Hølens Vårturnering gikk Atle Smeby og hans lag seirende ut av hele turneringen. Hyggelig også å se ham på det norske landslag under veteranturneringen i Danmark i sommer. Atle kunne også vunnet en potensiell Årets publikummer for hans trofaste tilstedeværelse under finalene årets igjennom. Kanskje derfor ekstra gledelig å endelig gjen-se ham som en av hovedpersonene.

Årets dronning
Hun ynder å si at hun bare spiller for gøy, at hun egentlig har lagt opp. Vi tror ikke helt på henne. Til sammen høstet Maija tre bronsemedaljer under årets NM. I mix dobbel samt i dame dobbel, men det som fører henne rett opp på årskavalkaden er hennes prestasjon under Singel-øvelsen.

Hun vant en ellevill jevn pulje med tre seiere og akkurat nok score, samt en viktig innbyrdes seier. Sekstendedelsfinalen ble vunnet 13-8 over Jean Espic. Åttendedelsfinalen ble vunnet 13-11 over Lars Storaker Bruu. Kvartfinalen ble vunnet 13-10 over Simohamed Menzhi. Ferden endte riktignok i semifinalen med tap 7-13, men når motstander Ronny Gudmundsen senere går hen og blir norgesmester er det liksom helt greit.

Og en kvinnelig spiller, eldre enn hun ser ut til som, på pallen under NM Singel er virkelig mer enn helt greit. Det er en bragd!

Årets ildsjeler
Karianne Fleischer (i midten) og Finn Gundersen (ikke avbildet) har ikke vært aktive så mange år, men har gjort et solid stykke arbeide. Da seksjonen manglet NM-arrangører var ingen overrasket over at det var nettopp disse to som ordnet opp i alle problemene og sikret oss teknisk arrangør. Alltid blide, nysgjerrige, entusiastiske og ivrige. Inkluderende og sosiale. Honnør også til dugnadssjef Ronny Gudmundsen og superhjelper Kine Gundersen. Tusen takk!

Årets konge
Det kunne liksom ikke bli noen andre i år heller. Benny Bel-Lafkih imponerte de store da han, en relativt ukjent spiller fra det høye nord, kjempet seg helt opp til åttendelsfinale under Singel-VM. For tilskuerne var det smått surrealistisk å se en av våre egne blant superstjernene. Like surrealistisk var det å se ham gå opp i ledelsen og en stakket stund føle norsk overtak, før marokkaneren snudde det hele. Definitivt moro så lenge det varte!

Også her til lands sier hans meritter sitt til å fortjene tittelen. Kongepokal, NM-gull og sølv i to øvelser hver, samt soleklar rankingvinner. Gratulerer!


Årets nok-er-nok
Flere meritterte spillere som har vært ute en vinternatt før måtte iføreseg klesplagg lite egnet til å spille petanque i, under årets Sesongpremiere. Muligens var det dette som ga gjengen i Oslo Bouledrome Alliance ny energi og i desember åpnet dørene til Oslo Petanquehall i Rommen, nordøst i hovedstaden. (foto: Maija Juva)

Årets Oddvar
Redaksjonen hadde begynt å bekymre seg over manglende passende bilder av Oddvar Karlsen til årskavalkadens faste kategori, da han selv ordnet opp ved å gå seirende ut av Lørdagskarusellen. Som takk for hjelpen utmerket vi ham like godt til konge. Kong Karlsen, helt Konge! (foto: Jim Pettersen)


Årets reiseleder
Hele PetanqueNorge skulle ha vært med til Thailand. Heldigvis var det mange som tok turen, og fikk dermed glede av, rent utenom at Norge greide sitt hemmelige mål om A-sluttspill, å oppleve Ranu Homniam som reiseleder. Å kunne representere sitt nye land i verdensmesterskapet arrangert i sitt eget hjemland var lenge etterlengtet og betydningsfullt. Bronsemedaljøren fra fjorårets EM var virkelig i sitt ess under de to ukene landslag og deres supportere var i Pattaya og Bangkok. Hun loset oss i rekordfart rundt omkring på tuk-tuker, lokale skranglekasser, lasteplan og mopeder for å la oss oppleve mest mulig på kortest mulig tid. Selvsagt alt til thai-pris. 

Årets reklame
Mang en spiller i Boule Frederik II bråvåknet da de en morgen bladde igjennom lokalavisen tidligere i år. Blide og inkluderende entusiaster i Kirkeparken og på Tollbodplassen har gitt uante resultater: Nå blir de brukt til de reneste reklameplakater.


Årets stjernetreff
Tre glade gutter fra Norge reiste nedover til Nice i sommer for å delta på Europetanque, en av verdens største petanqueturneringer. De yndet å kalle seg turistlaget, men vi vet bedre. Turneringens første runde, med direkte utslag, gikk veldig bra for Ole Hågensen, Andre Erdahl og Leif Høgberg. I alle fall om man ser bort fra en smule frustrasjon og dehydrering. Turistlaget ventet forgjeves i nesten to timer, under den brennende hete solen ved Nices strandpromenade. Motstanderne kom aldri. Det gjorde derimot motstanderne i andre runde. Sjokk og vantro vekslet med nerver og smil fra øre til øre. Motstanderne var Dylan Rocher, Pappa Rocher og Henri Lacroix!